Over mij

Nuchter, autonoom en in verbinding.

Geboren in 1975 uit Friese ouders, die hun geld verdienden met hard werken in de horeca, ben ik de jongste van vier. Van huis uit kreeg ik mee dat je het gelukkigst wordt als je de teugels van je eigen leven stevig in handen hebt. Zelf stuurt, hard werkt en verantwoordelijkheid neemt.

Mijn pad liep van Fryslân naar de Veluwe, en via de Kop van Overijssel weer terug naar het land van mijn ouders. Daar waar mijn wortels liggen kreeg ik mijn kinderen, maakte ik een scheiding door en startte ik met mijn lief een samengesteld gezin. Vijf kinderen, twee van hem, twee van mij en een van ons samen, leerden mij dat hard werken loont, maar dat er ook een balans moet zijn tussen geven en ontvangen, tussen werk en ontspanning, tussen doen en zijn. We landden in 2014 in het mooie Bakkeveen, waar we aan de rand van het Drents-Friese Wold bouwen aan onze eigen plek.

Mijn loopbaan startte ik als communicatieadviseur. Vanuit het idee dat alle gedrag communiceert en dat organisaties floreren vanuit verbinding met hun omgeving, groeide ik snel van jongste bediende naar leidinggevende. Ik bleek ook op mijn plek als coach en manager van andere dan communicatieafdelingen.

In 2015 besloot ik om als zelfstandig professional verder te gaan, want ik ontdekte dat ik voor meer mensen en organisaties van grote toegevoegde waarde kan zijn. Bijvoorbeeld door mijn vermogen om zonder oordeel verbinding te brengen en door een ander perspectief op zaken te geven. Ik schep helderheid en ik breng humor, warmte en nuchterheid mee.

Uit honger naar kennis en nieuwsgierigheid naar andere gezichtspunten volgde ik de nodige opleidingen. Ik rondde de Post-HBO Professioneel Coachen af aan de Hanzehogeschool in Groningen en ik ben heel dankbaar voor de lessen die ik meekreeg tijdens de opleidingen en workshops in systemisch werk die ik volgde aan het Bert Hellingerinstituut.